Anularea proceselor verbale împotriva formularelor de intrare în țară (PLF)
Odată cu intrarea în vigoarea a OUG 129/2021, cetățenii care intra pe teritoriul țării noastre, au obligația de a completa formularul digital de intrare în România.
Este obligatoriu ca acest formular să se completeze începând cu data de 15.12.2021.
Amenzile pentru cei ce nu au depus/completat formularul PLF
- Amenzile se vor aplica cu data de 25 decembrie 2021 (pentru că intrarea în vigoare a amenzii s-a făcut la 10 zile de la publicarea ordonanței 129/2021 in Monitorul Oficial).
Sancțiunea se aplică celor care nu au completat formularul digital, dar și celor care au completat eronat vreo dată în formular.
În situația de a omite completarea formularului se află zeci de mii de români
Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că cei mai mulți călători nu au știut de obligativitatea completării acestui formular și nici nu li s-a adus la cunoștință de către personalul de la vamă.
Unele persoane ce au tranzitat de mai multe ori începând cu data intrării în vigoare a ordonanței, au fost sancționate chiar și de patru sau de cinci ori!
Cei care nu completează formularul digital de localizare a pasagerilor în decurs de 24 de ore de la sosirea în țară riscă amenzi de la 2.000 până la 3.000 de lei, de la data de 09.02.2022 (OUG129/2021 fiind modificat prin OUG 5/2022) sancțiunile scăzând – ele pot fi între 500 și 3000 de lei.
- Printre celelalte modificări importante prevăzute de O.U.G nr. 5/2022, se numără și cele referitoare la perioada în care poate fi completat formularul digital, înainte de intrarea în țară.
- Acest termen a fost extins de la 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României la 72 de ore înainte de acest moment.
Persoanele ce se află în postura de a fi sancționate pentru necompletarea declarației digitale de intrare în țară, Cabinet de Avocat Strinu Simion Mihaela vine în sprijinul vostru și vă anulează Procesele Verbale de Constatare a contravenției!
În situația în care rămâneți în pasivitate și nu contestați aceste procese verbale în instanță, rămâneți buni de plată!
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii, se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia, iar conform dispozițiilor derogatorii introduse prin O.U.G. nr. 5/2022, plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie îşi are sediul Direcţia de Sănătate Publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti emitentă a procesului-verbal.