Motorul economiei începe să piardă din putere. Creşterea producţiei industriale a fost aproape zero luna trecută, fiind la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni. Numărul angajaților este în scădere de trei luni încoace, comenzile pentru export au scăzut și ele dramatic, importurile de materii prime s-au redus din lipsă de comenzi. Valul crizei ne va atinge în 2-3 luni.

În zilele noastre, creditarea contribuie prea puțin la creșterea economică. Influența ei se simte mai ales prin stimularea consumului și a importurilor. Condițiile exagerate de acordare a împrumuturilor îi determină pe producătorii autohtoni de mărfuri și servicii să amâne investițiile pentru vremuri mai bune și să încerce să se descurce cu resursele proprii. 

Încotro va merge economia românească

„M-am uitat la situațiile financiare ale celor mai mari 1.000 de companii, care concentrează jumătate din veniturile tuturor firmelor active în România, și am văzut că acest companii mari, din cauza instabilității fiscale, juridice, politice din România își scad investițiile masiv, încearcă să ia bani din piață – colectează cât mai rapid facturile -, au marje de profit în scădere și au grijă de bani, își țin banii. Altfel spus, companiile mari se pregătesc pentru vremuri mai grele”, a adăugat Iancu Guda.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns