Termenul de depunere a Declaraţiei Unice se apropie, iar ANAF atrage atenţia românilor care trebuie să depună acest formular să nu lase totul pe ultima zi, adică 31 iulie.

Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice a fost stabilit iniţial pentru luna martie, însă Ministerul Finanţelor a decis amânarea până la 31 iulie din cauza problemelor de funcţionare a site-ului ANAF. Pentru că este posibil ca aceleaşi probleme să aibă loc în apropierea datei de 31 iulie, din cauza aglomerării contribuabililor la depunerea formularului. ANAF a început să trimită scrisori contribuabililor, atenţionându-i să nu lase depunerea pe ultima zi. „Un aspect important, pe care vă rugăm să îl luaţi în considerare în ceea ce priveşte depunerea on-line, este faptul că transmiterea masivă a declaraţiilor fiscale în ultima zi poate îngreuna procesul de depunere on-line”, avertizează Fiscul. Astfel, pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic, Fiscul roagă contribuabilii să aibă în vedere că pot depune declaraţia unică oricând, până la data de 31 iulie 2019.

Ce trebuie să declaraţi prin acest formular? Prin acest formular veţi declara, după caz:

– impozitul pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;

– impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit;

– venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, contribuţiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns