Bursa de Valori de la Bucureşti, considerată ca o piaţă de frontieră de agenţiile de evaluare financiară, are în unele şedinţe o lichiditate atât de redusă de tranzacţii chiar şi de câţiva zeci de lei, şi surprinzător cu acţiuni din structura indicelui principal BET care ar trebuie să fie cele mai căutate de investitori, determină o dinamică de 2-3% a preţului acţiunilor.

  „O soluţie care să ducă la creşterea lichidităţii ar fi şi o manieră mai activă în care fondurile de pensii să investească. Acestea au ajuns să deţină procente întregi din companii, pe care le tezaurizează – cumpără, dar nu vând“, spune Mihai Chişu, unul din cei mai vechi brokeri din România şi consilier pentru piaţa de capital al fostului premier Tudose, pentru ZF.

Adrian Tănase, CEO BVB, arată că, deşi Bursa a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, volumele de tranzacţionare sunt modeste astfel că o participare mai ridicată a populaţiei în piaţa de capital ar trebui să fie o prioritate.

Pe 15 martie 2019, o singură tranzacţie de 58 de lei a determinat o creştere de 2,4% a preţului acţiunilor Sphera (SFG), companie ale cărei acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns