Statul vrea să impună firmelor să plătească un fel de RCA, o asigurare pentru ca, în cazul în care intră în insolvenţă sau sunt dizolvate, să poată fi acoperite costurile practicienilor în insolvenţă care sunt fie administrator judiciar, fie lichidator.

„Societăţile sunt obligate să încheie anual asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puţin cheltuielile de derulare a procedurilor de insolvenţă, dizolvare, lichidare şi radiere judiciară”, prevede un proiect de lege elaborat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

ONRC va putea pronunţa dizolvarea societăţii, în cazul în care societățile nu își îndeplinesc obligația de înregistrare, din oficiu, pe cheltuiala acestora, prevede proiectul. În cazul în care o companie urmează să fie dizolvată, iar în registrul comerţului se va înregistra o menţiune de dizolvare, ONRC va numi pentru această firmă un lichidator înscris în Tabloul Practicienilor în Insolvenţă şi care vrea să fie numit lichidator. Lichidatorul urmează să fie remunerat din asigurarea de răspundere profesională încheiată de fiecare companie. Toate taxele, tarifele, comisioanele, taxele judiciare de timbru şi altele asemenea care trebuie plătite de lichidator, în exercitarea atribuţiilor sale de lichidare, se vor deconta din asigurarea încheiată de companie, scrie Adevărul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns