Trei sferturi dintre angajaţii români sunt stresaţi, iar 80% s-au îmbolnăvit din această cauză. În plus, doi din trei români au probleme cu somnul, potrivit stiritvr.ro

Specialiştii în resurse umane au discutat despre ultimele tendinţe în domeniul motivării angajaţilor.

Banii nu mai sunt motivul principal ca să mergem la muncă. Studiile arată că angajaţii plătiţi prea bine îşi pierd motivaţia. Specialişti în resurse umane spun că secretul succesului e mai multă libertate pentru angajaţi.

Vânzările reprezintă domeniul pe care l-ar alege cei mai mulți români dacă ar fi să o ia de la zero și să facă o schimbare de carieră, arată rezultatele celui mai recent studiu realizat de eJobs, liderul pieței de recrutare online din România. La scurtă distanță se află Resursele Umane, Logistica, Transportul și Distribuția. Urmează IT-ul, unul dintre domeniile cu cele mai dinamice evoluții din ultimii ani, atât în ceea ce privește numărul de joburi scoase în piață, cât și salariile oferite specialiștilor.

De altfel, și în 2018, topul domeniilor preferate de candidați, așa cum reiese din raportul HR Review & Trends, realizat de eJobs, a fost dominat de Vânzări, Logistică, Contabilitate, Administrativ/Secretariat, Distribuție și Resurse Umane, în ciuda ierarhiei celor mai mari salarii. Din acest punct de vedere, cele mai atrăgătoare domenii sunt IT-ul, cu un salariu mediu net, la nivel național, de 5.731 de lei, Jurudic (4.571 de lei), Banking (4.226 lei) și Resurse Umane (4.048 de lei). ”Cu siguranță și IT-ul va crește semnificativ în următorii ani. Încă mai are de depășit o barieră de percepție, anume că este un domeniu foarte greu de accesat. În realitate, nu este așa, ba chiar a devenit o opțiune viabilă de reconversie profesională pentru cei care sunt atrași de acest domeniu, indiferent de vârstă sau pregătirea profesională anterioară. În primul rând pentru că au apărut alternative de învățare, altele decât facultățile de profil, și apoi pentru că și companiile de tehnologie sunt dispuse să investească în pregătirea viitorilor angajați”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns