Vești bune pentru mii de români care au șansa de a ieși mai devreme la pensie, dacă Senatul aprobă noile modificări făcute la Legea Pensiilor. Multe persoane se vor putea bucura de noile beneficii privind vârsta de pensionare.Potrivit unei propuneri legislative, stadiul de cotizare și vârsta de pensionare standard ar putea fi reduse cu 13 ani. Vizate vor fi mai ales categoriile care au lucrat în condiții speciale.

   Senatul este nevoit să aprobe noile modificări făcute Legii Pensiilor privind grupele 1 și 2 de muncă pentru ca acestea să poată intra în vigoare.

    ”Prin aceste modificări şi completări se doreşte o rezolvare a problematicii actuale privind condiţiile grele de muncă şi condiţiile deosebite de muncă, problematică care este foarte complexă, munca desfăşurată în astfel de condiţii impune şi obligă la un efort sporit şi un grad de pericol profesional suplimentar, dar şi durata efectivă a prezenţei salariatului în acest mediu nociv”, se arată în expunerea de motive din proiectul respectiv. „Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activități în locuri de muncă încadrate în condiții speciale (aviația civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unități de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc) prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr. 263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”, se precizează într-un comunicat de presă al Camerei Deputaților, conform b1.tv

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns